Зимна сватба – вълшебна бяла приказка

Какво трябва да знаете за зимната сватба?

Докато повечето двойки избират да се венчаят в по-топлия летен сезон, красивата зимна сватба предлага също толкова много възможности. Оказва се, че зимните сватби стават все по-популярни, а имат и някои предимства. Ето само някои от нещата, които трябва да планирате.  За да получите сватбата на мечтите си през този красив период от годината .

Сняг в сватбения ден  

Ако имате достатъчно късмет, за да получите празничен сняг в големия ден, вашите снимки наистина ще са неповторими и ще накарат вашата сватба да изглежда като зимна приказка.  И знаете ли, че снегът на вашия сватбен ден също се счита за знак на просперитет и плодородие? Снегът сякаш кара цялата земя да заблести, а това е прекрасен повод да внесете блясък в стила и декора на вашата сватба. Като начало започнете с поканите, като изберете модел с лъскав акцент или брокат в хартията.  Нежен сатен декориран с кристали и маниста би завършил чудесно букета на булката.  Добавете блясък с кристали, сребърно, златно или бронз за акценти в декорацията на ресторанта.

Романтични вечери  

През зимните вечери, които са дълги и започват в по-ранните часове, можете да сложите началото на партито малко по-рано. Това  означава, че имате по-дълго време да се насладите на моментите!

Декорирайте мястото на празненството със свещи  фенери и светлини, Така че да получите желаната атмосфера от момента, в който се стъмни. Използвайте малки лампички, за да създадете магическа сцена и не забравяйте, че можете да накичите и дърветата навън. Използвайте свещи, за да осветите местата, по които гостите ще минават и ако бюджетът ви го позволява, А защо да не инвестирате във фойерверки след церемонията?

Светлините могат да бъдат невероятни за зимна сватба, така че отделете сериозно време да планирате всички лампи, свещи, открити огньове и фенери.  

Но не забравяйте да резервирате ранен час за сватбената церемония, в противен случай ще изпуснете дневната светлина. Ако проведете церемонията от 15 часа, светлината ще изчезне до момента, в който излезете от църквата. Зимните сватби също са особено подходящи за по-малки и по-интимни групи от гости.

 Избор на дата за зимна сватба.

Изборът на зимна дата за сватбата, ви дава голямо предимство с пазаруването и работата с доставчици. Зимата обикновено е по-малко натоварена за сватбените агенции и кетъринг фирмите, така че ще откриете повече наличност и доставчиците ще искат да ви съдействат и да продадат стоките си по това време на годината.

Интересувайте се и използвайте интернет, за да видите какво се предлага на пазара в момента. 

Ако сте избрали желано място за празненството, но се жените с доста кратко предизвестие, ще ви бъде много по-лесно да уредите въпросното място за някоя събота през зимата. За вашите гости също ще е по-лесно да получат настаняване в хотел.  И дори могат дори да решат да си направят мини зимна почивка покрай сватбата ви.  

Ако се жените през Коледния период ще видите, че много хора не са на работа.  Така че ако искате да направите сватбата в делничен ден, това ще бъде възможно. Разбира се, зимата не е само около Коледа. Така че може да се омъжите на Свети Валентин и отново да имате зимна тематика.

Има толкова възможности в тези месеци, само трябва да не се страхувате да планирате и да се възползвате от тях за да имате своята вълшебна зимна сватба! 

 

 

Добави коментар