Какво трябва да знаете преди да изпратите сватбените си покани?

Избрахте ли дата за вашата сватба? Ако е така, поздравления! Сега е време да се заемете с процеса на планиране. Това не е трудно, но е важно да се организира реда на всичко, като се започне със сватбени покани.

Сватбена покана Айвъри – екрю Покана за кумове и родители

Сватбена покана Айвъри – екрю

Сватбените покани са едно от най-важните неща, над които да се съсредоточите по време на сватбеното си планиране. Поканата усведомява гостите какъв тип сватба ще се проведе (официален или неформален стил) и отбелязва най-важната информация за това къде да отидат и в колко часа да са там.

Стил

Започнете като планирате стила на поканата. Тя трябва да отразява самата церемония. Например, ако тя ще е стриктно официална вечерна церемония, трябва да използвате фина хартия с калиграфия или гравиран печат. По-малко формална сватба, като такава в къща, вила или на плажа, изисква по-обикновен стил на поканата.

Текст

Текстът на поканата трябва да бъде добре обмислен преди да я поръчате. Трябва да включите имената на булката и младоженеца, местоположението, датата и часа. Понякога имената на родителите се включват в поканите, в зависимост от обстоятелствата.

Списък с гости

Вашият списък трябва да съдържа всички имена на вашите поканени гости, включително всеки член на семейството. Ако децата са поканени, добавете ги. Всички членове на семейството в едно домакинство трябва да бъдат изброени заедно. Добре е да изпратите една покана на домакинство, но ще трябва да знаете кой ще присъства и кой не, за целите на планирането.

Ръчно надписване

По-най голяма вероятност искате поканите да изглеждат колкото е възможно по-добре. Тъй като вероятно сте платили доста за професионално проектирани и отпечатани покани, първо се упражнете на обикновена хартия, докато не сте доволни от начина, по който изглежда. Използвайте черно мастило, когато дойде време да надпишете истинските покани.

Адресиране

Официалните покани за сватба обикновено идват с два плика: един, който е по-малък от другия, така че можете да го пъхнете вътре. На външния плик ще включите своя адрес за връщане и името на семейството, което каните. Използвайте стандартния формат за изпращане по пощата, за да сте сигурни, че пристига на желания адрес. Вътрешният плик може да съдържа индивидуалните имена на хората, които каните.

Деца
Ако каните деца, само трябва да надпишете ‘и семейство’ на поканата. В противен случай се изписват имената на поканените възрастни. Някои хора не разбират, че това означава, че децата им не са поканени, затова може да добавят имената им в отговора. В този случай можете да се обадите и да им кажете, че това е събитие само за възрастни.

Кога да изпратите

В идеалния случай поканите трябва да се изпратят шест седмици до няколко месеца преди сватбата. Гостите трябва да наместят датата в календарите си, като може да поискат отпуск от работа и да направят хотелски резервации, ако идват от друг град.

Покана Магнолия Дантелена сватбена покана, допълнена с кутия

Покана Магнолия
Дантелена сватбена покана

 

Покана Магнолия. Дантелена сватбена покана, ръчно изрязана.

Покана Магнолия.
Дантелена сватбена покана

Сватбени покани Айвъри

Покана Айвъри в перлено бяло и бордо

Сватбена покана

Сватбена покана Айвъри

 

Покана Букет Сватбена покана, специална покана за кумове и родители. Поканата е допълнена с кутия за по-специален изглед и е изработена от луксозен перлен картон в цвят айвъри.

Сватбена покана Букет

 

Сватбена покана Младоженци с кутия. Покана за кумове и родители.

Сватбена покана Младоженци с кутия.

Покана Муза. Покани за кръщене

Покана Муза.

 

Добави коментар