Сватбени покани

 

Изборът на сватбени покани е изключителна важна и отговорна задача, също като изборът на сватбените аксесоари, сватбения букет и цветните аранжировки. Те са жест и внимание към Вашите гости, който ще покаже, че тяхното присъствие е важно за Вас.Поканите са първото впечатление и заявка за това какво да очакват гостите Ви на сватбата. За това е важно след като сте избрали темата и цветовата комбинация да се придържате към нея.

Идеалният вариант е да поръчате ръчно изработени сватбени покани. В повечето случаи моделите се предлагат и изработват специално за Вас в различни цветови комбинации, така ще имате свободата  поканите да бъдат адаптирани и съобразени със цялостната визия на сватбата Ви. И не на последно място ще зарадвате Вашите гости със стилни и оригинални авторски покани.

Покана РоузРъчно изработена покана с триизмерен ефект. Покана е изработена от луксозен перлен картон в цвят екрю. Предната горна част е декорирана с релефни мотиви и сатенена панделка в цвят бордо, с помоща на която поканата се затваря. Акцент в поканата е ръчно изработена роза в съответстващ на панделката цвят.

Покана Роуз

 

Покана Магнолия Дантелена сватбена покана, ръчно изрязана.

Покана Магнолия

Покана Дивна - тъмно синьо Романтична сватбена покана, изработена в квадратна форма от луксозен перлен картон в цвят екрю. Предната част е декорирана с нежни релефни форми. Завършена е с красива сатенена панделка и малка силиконова роза в кремав цвят.

Покана Дивна 

Препоръчително е поканите да бъдат готови и раздадени около два месеца преди събитието.Ако имате гостите от чужбина хубаво е да ги поканите поне половин година по-рано или  да ги уведомите предварително за да си запазят свободна Вашата дата.

След като вече сте избрали модела следва избора на текст към поканите. Уточнете всички задължителни детайли – имена,  дата,  запазени часове в ритуалната зала, храм и място за провеждане на тържеството. Бъдете кратки точни и ясни с написаното.  Датата, мястото и часът са необходима и достатъчна информация за Вашите гости  – всичко друго са подробности, на които малко от тях ще обърнат внимание.

Имайте предвид, че мястото за текст е определено и ограничено от размера на поканата. Вместо дълг и поетичен текст, заложете на красиво оформен шрифт,  който лесно се чете. Може да изберете изцяло ръкописен или комбинация от ръкописен и печатен шрифт, така ще акцентирате основната информация в поканата. Ако имате гости от други градове или от чужбина, добавете адрес на местата, на които ще протича събитието.

Препоръчително е да поискате потвърждение за присъствие. Достатъчно е едно любезно и кратко изречение в края на текста, като: „Моля да потвърдите Вашето присъствие до…………….. г.“ Получавайки потвърждение, ще сте на ясно с броя присъстващи, което ще улесни подготовката Ви за събитието, в случай, че сте предвидили и други печатни материали като плейс карти, табло за настаняване и подаръци за гостете .

Броя на поканите се определя от броя на семействата/двойките и броя на гостите, които ще дойдат сами. Би било добре да поръчате поне пет броя допълнителни покани за гости, които не сте предвидили първоначално.

Сватбена покана

Сватбена покана Айвъри

Сватбена покана Младоженци с кутия. Покана за кумове и родители.

Сватбена покана Младоженци с кутия. Покана за кумове и родители.

Хубаво ще е да предвидите специални покани за Вашите родители и кумове. Отделете им специално внимание с различен от на останалите покани текст или лично послание. Трогателен жест, с който ще покажете своето уважение, благодарност и обич към тях.

Не забравяйте, че каквито и покани да изберете за сватба си, това е Вашия голям ден,  важното е  Вие да бъдете щастливи.

Добави коментар